Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Sleepin Pillow, Fool In The Box @ KooKoo, 25/03/16

Οι Sleepin Pillow εκπλήρωσαν την υπόσχεση τους για περισσότερα live στην πρωτεύουσα με μια συγκλονιστική εμφάνιση

Περίεργη μέρα η περασμένη Παρασκευή, καθώς λόγω της εθνικής αργίας, μα και του βροχερού καιρού, όλα έμοιαζαν να κινούνται σε ρυθμούς σχεδόν νωχελικούς, αλλά συνάμα πιο ανθρώπινους. Έτσι, μετά και την αλλαγή χώρου εμφάνισης, που προέκυψε την τελευταία σχεδόν στιγμή, κατευθυνθήκαμε σιγά σιγά προς το KooKoo, όπου θα εμφανίζονταν ξανά επί αθηναϊκού εδάφους οι Sleepin Pillow, τέσσερις μόλις μήνες μετά από εκείνη τους την εμφάνιση στο Ρομάντσο.
Τη βραδιά ξεκίνησαν οι αθηναίοι alternative rockers Fool In The Box, που για περίπου τρία τέταρτα της ώρας ζέσταναν για τα καλά το κοινό, παρουσιάζοντας τραγούδια από τις δυο τους δισκογραφικές απόπειρες, συν μια εξαιρετική διασκευή στο κλασσικό κομμάτι των Beatles :I Want You (She's So Heavy)". Το ιδιαίτερο στυλ τους, συνδυάζει ιδανικά το alternative rock της δεκαετίας του '90, με το crossover prog, ενώ οι καλοδουλεμένες φωνητικές γραμμές αποτελούν ένα μεγάλο ατού των συνθέσεων τους. Κατόπιν λοιπόν μιας ψυχωμένης εμφάνισης, κατά την οποία σίγουρα κέρδισαν νέους ακροατές, κατέβηκαν από τη σκηνή λίγο πριν τις 22:30, αφήνοντας μας να περιμένουμε ανυπόμονα τη συνέχεια.
Fool In The Box
Δίχως ιδιαίτερη καθυστέρηση, οι Sleepin Pillow ανέβηκαν στη σκηνή ένα τέταρτο πριν τις έντεκα, με το μαγαζί να είναι πλέον σχεδόν γεμάτο. Η εμφάνιση τους ξεκίνησε δυναμικά με το "Bring The Sun Back" από το τελευταίο EP, με το κοινό να τους υποδέχεται εγκάρδια, δείχνοντας από την αρχή πως θα μας προσφέρουν ακόμη μια μνημειώδη εμφάνιση. Έχοντας εδώ και καιρό αποφασίσει να αφήσουν πίσω τους τα κουστούμια που χαρακτήριζαν τις ζωντανές τους εμφανίσεις τα πρώτα χρόνια, παρουσιάστηκαν πιο άνετοι, συνεπαίρνοντας μας με τις πολυποίκιλες συνθέσεις τους, που συνδυάζουν την ιδιαιτερότητα του experimental/psychedelic rock με τον εξωτικό αέρα της Ανατολής και το μαγευτικό χαρμάνι ελληνικών ήχων.
Sleepin Pillow
Παράλληλα, το εξαιρετικό visual projection σε συνδυασμό με την ιδιαίτερη παρουσία και τις κινήσεις του frontman, Nomik, συνέβαλαν τα μέγιστα στο οπτικοακουστικό θέαμα, ενισχύοντας τη δραματική υπόσταση της μουσικής των Θεσσαλονικιών, που όσο περνούσε η ώρα μας βύθιζαν στην εξερεύνηση των ενδότερων του ψυχισμού μας. Κομμάτια όπως το "Amplifier In My Heart" και το "Masterpiece" θα έπρεπε να θεωρούνται ήδη κλασσικά, ενώ το αγαπημένο "Black Sea" ανάβλυζε αρώματα κατευθείαν από τον Πόντο, αποτελώντας μια από τις κορυφές της εμφάνισής τους. Ακόμη, ιδιαίτερη μνεία αξίζει να κάνουμε στο "Apples On An Orange Tree", όπου, προτού παιχτεί, ο Nomik το αφιέρωσε στους γονείς τους, εντείνοντας την συναισθηματική φόρτιση ενός έτσι κι αλλιώς έντονου κομματιού, μα και στο σχεδόν punk "December", το οποίο παρουσίασαν τόσο κατά τη διάρκεια του κυρίως set τους, όσο και στο δεύτερο, κατόπιν απαίτησης του κοινού, encore, το οποίο ανέδειξε ακόμη περισσότερο τις δυναμικές του σε συναυλιακές συνθήκες.
Sleepin Pillow
Έτσι, έπειτα από δύο γεμάτες ώρες όπου ταξίδεψαν το κοινό με τους ρυθμούς τους, μας αποχαιρέτησαν διαμέσου χειροκροτημάτων και επευφημιών, εκπληρώνοντας έτσι την υπόσχεσή τους για περισσότερες και συχνότερες επισκέψεις στην πρωτεύουσα, με μια συγκλονιστική εμφάνιση, δείγμα πραγματικά μεγάλης μπάντας.
SETLIST

Bring The Sun Back
Digital Babylon
Amplifier In My Heart
Silicone
Apples On An Orange Tree
December
Superman’s Blues
Winter Dreams
Rise
Simple Words of Truth
An Idiot’s Point Of View
Instrument Of Time
Pathetic
Masterpiece
The Light is Real
This World Is Over
Encore:
Black Sea
Tunaloon
Holy Monster
Encore 2:
December